1. Home
  2. Práce s projekty
  3. Nastavení projektu a připnuté informace

Nastavení projektu a připnuté informace

Máš důležité odkazy, které souvisí s celým projektem? Na detailu projektu najdeš sekci Připnuté informace, kam můžeš připnout to, co by měl mít každý spolupracovník na očích.

Chceš si uspořádat projekt podle svého? Řazení sekcí, které projekt má, můžeš nastavit jak pro sebe, tak pro přizvané uživatele k projektu.

Co můžeš ostatním nastavit?

  • Zadat Připnuté informace
  • Zobrazit/skrýt vybrané sekce projektu a určit jejich pořadí:
    • To-Do listy
    • Připnuté informace
    • Poznámky
    • Diskuze
    • Poslední aktivity u projektu
    • Soubory
    • Uživatelé
  • Řádkové nebo sloupcové zobrazení projektu

Připnuté informace k projektu

Jde o sekci s důležitými odkazy, které pomohou týmu zorientovat se v projektu. Hodí se zde připnout URL na stěžejní úkoly se zadáním, poznámku, odkazy na úložiště nebo třeba web klienta.

Sekce Připnuté informace na detailu projektu.
Sekce Připnuté informace na detailu projektu.

Jak připnout nové odkazy

Odkaz připneš kliknutím na ikonu zeleného +. Potom stačí zadat URL adresu a pojmenovat připnutý odkaz > Uložit.

Připnuté informace k projektu.
Zadej URL a název odkazu.
Viditelnost pro uživatele

Připnuté odkazy v sekci Připnuté informace uvidí všichni přizvaní uživatelé stejně za podmínky, že mají zapnuté zobrazení sekce na detailu projektu. Sekce si může každý seřadit podle své potřeby a nebo to ostatním nastaví kapitán.

Nastavení projektu

Aby byla sekce s připnutými informacemi na očích ještě víc, uprav řazení sekcí projektu na detailu projektu.

Na detailu projektu v pravé horní části je ikona ozubeného kolečka s nastavením. Vyber možnost Nastavení projektu.

Jak nastavit zobrazení projektu pro sebe a přizvané uživatele.
Jak nastavit zobrazení projektu pro sebe a přizvané uživatele.

Zobrazení projektu

Přejdi do Nastavení projektu. Pokud jsi vlastník nebo správce projektu, máš možnost nastavit řádkové nebo sloupcové zobrazení pro ostatní uživatele. Pokud jsi přizvaný uživatel, můžeš zobrazení nastavit pouze pro sebe.

V případě že pracujete s úkoly podle metodologie Zadáno, Rozpracováno, Ke kontrole, Hotovo atp., rozhodně dává smysl přepnout na sloupcové zobrazení, tzv. kanban.

Takhle nastavíš detail projektu ostatním uživatelům.
Takhle nastavíš detail projektu ostatním uživatelům.

Sám pro sebe můžeš změnit nastavení pro jeden konkrétní projekt, ale i pro všechny své projekty.

Tady změníš nastavení pro všechny nebo jen jeden projekt.
Tady změníš nastavení pro všechny nebo jen jeden projekt.

Sekce projektu

Na detailu projektu se defaultně zobrazují všechny jeho dostupné sekce, které jsou následující:

  • To-Do listy
  • Připnuté informace
  • Poznámky
  • Diskuze
  • Poslední aktivity u projektu
  • Soubory
  • Uživatelé

Zde opět platí, že jako vlastník nebo správce projektu můžeš zobrazení a pořadí sekcí nastavit ostatním. Jako přizvaný uživatel můžeš nastavit zobrazení pouze sobě.

Ostatním můžeš zobrazení nastavit jinak než sobě – hodí se v případě, že chceš mít například na očích poslední aktivity u projektu.

Sekce seřadíš tažením myší a potom už stačí jen uložit.

Takhle jednoduše můžeš nastavit zobrazení sekcí projektu.
Takhle jednoduše můžeš nastavit zobrazení sekcí projektu.
Updated on 8.9.2022

Was this article helpful?