1. Home
  2. Práce s úkoly
  3. Sledování úkolu

Sledování úkolu

Sledovat úkol znamená, že budeš dostávat e-mailová upozornění – v závislosti na tvém nastavení e-mailových notifikací – na různé aktivity nad úkolem. Typicky když někdo úkol okomentuje, dokončí nebo mu změní termín.

Úkol můžeš začít sledovat několika způsoby. Například, že ti ho někdo přiřadí, zařadí tě do seznamu lidí, které jej mají sledovat, nebo to bude úkol, který sám vytvoříš.

TIP: Odeber ze sledování úkolu kolegy, kteří nepřispějí k jeho dokončení

Často se stává, že se dokončení úkolu táhne. Vyjadřuje se k němu hodně lidí a diskuze u něj je dlouhá. Když úkol sleduje hodně uživatelů, je to varovný signál.

Zamysli se: Opravdu je pro dokončení úkolu nutné, aby všichni uživatelé viděli to, co nyní píšu v komentáři?

Pokud ne, neboj se ze sledování některé uživatele odebrat.

Jak nastavit upozornění ostatním uživatelům

Každý uživatel může ke sledování úkolu přidat i odebrat uživatele, kteří se (ne)podílí na dokončení úkolu nebo o něm nepotřebují dostávat notifikace.

Pod editorem pro přidání komentáře je sekce Upozornění dostávají, kde přes ikonu panáčka můžeš rozkliknout seznam uživatelů. Následně zvol, kdo bude a nebo nebude dostávat upozornění, a dej Uložit.

Jak přidat sledujícího uživatele úkolu.
Jak přidat sledujícího uživatele úkolu.

V tomto kroku můžeš přidat komentář, změnit řešitele, vykazovat nebo změnit termín úkolu.

Nastavení bez přidání komentáře

Upozornění můžeš nastavit také bez přidání nového komentáře. Klikni na ikonu pro úpravu sledujících, vyber uživatele a klikni na Uložit.

Sledování To-Do listu

Kolegům můžeš nastavit sledování celého To-Do listu a díky tomu se stávají automaticky sledujícími všech úkolů. Budou jim chodit notifikace.

Nastavení sledujících uživatelů To-Do listu.
Nastavení sledujících uživatelů To-Do listu.

U konkrétního úkolu si pak můžeš sledování zapnout opět skrz trojtečkové menu.

Aktivace sledování úkolu.
Aktivace sledování úkolu.

Jak přestat sledovat úkol

Kdykoli se můžeš ze sledování odhlásit. Možností je několik: Přes trojtečkové menu, na detailu úkolu, v okně notifikací nebo na Dashboardu v záložce všech sledovaných úkolů.

1. Kontextové menu úkolu

Na detailu projektu přes trojtečkové menu u názvu úkolu rozklikneš kontextové menu úkolu. Dole vyber Přestat sledovat.

Přestat sledovat úkol přes kontextové menu úkolu.
Přestat sledovat úkol přes kontextové menu úkolu.

2. Postranní menu na detailu úkolu

Na detailu úkolu je v pravém sloupci menu. Pro ukončení sledování úkolu na konci kliknout na Přestat sledovat.

Přestat sledovat úkol v postranním menu na detailu úkolu.
Přestat sledovat úkol v postranním menu na detailu úkolu.

3. Okno notifikací

V notifikačním centru, do kterého se dostaneš přes ikonu zvonečku v modré horní liště, můžeš u daných upozornění nastavit sledování úkolu či podúkolu.

Rozklikni trojtečkové menu u daného upozornění.

Nastavení upozornění a sledování v notifikačním centru.
Nastavení upozornění a sledování v notifikačním centru.
Nastavení sledování úkolu přes notifikační centrum.
Nastavení sledování úkolu přes notifikační centrum.
Hromadné zrušení sledování

V sekci „Sledované úkoly“ na tvém profilu jsou nejen přehledy sledovaných úkolů, ale i To-Do listů a projektů. Ty můžeš vyfiltrovat a zrušit. Bližší návod je tady.

Updated on 13.5.2024
Was this article helpful?